Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!

Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem

Kolektivní smlouvy vyššího stupně na rok 2022 v zemědělství

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR dne 24. ledna 2022 a podepsal Kolektivní smlouvu vyššího stupně na rok 2022 se Zemědělským svazem ČR a Českomoravským svazem zemědělských podnikatelů. Plné znění KSVS naleznete v příloze.

Cenový vývoj masa a masných výrobků

Potravinářská komora ČR na své nedávné tiskové konferenci zveřejnila tiskovou zprávu o tom, jaké jsou dopady Green Dealu neboli Zelené dohody pro Evropu na zemědělsko-potravinářský komplex v rámci Evropské unie.

 

Co to je taxonomie? Potravinářská komora ČR vysvětlila její dopady na zemědělství a potravinářství!

Na již zmíněné tiskové konferenci Potravinářská komora ČR představila několik rozborových a analytických materiálů, které se týkají přímých dopadů Zelené dohody pro Evropu neboli Green Dealu na zemědělsko-potravinářský komplex Evropské unie. Zejména šlo o to, že systémem otázek a odpovědí v přiloženém materiálu se zemědělští a potravinářští redaktoři seznámili s pojmem taxonomie, a také tím, co ve skutečnosti představuje v rámci Green Dealu představuje.

Zelená dohoda pro Evropu

K odborníkům, kteří na tiskové konferenci vystoupili patřil i Jan Pivoňka, konzultant pro oblast udržitelné výroby a spotřeby Potravinářské komory ČR, který ve stručnosti znovu představil Zelenou dohodu pro Evropu neboli Green Deal.