Změny ve Strategickém plánu SZP povedou ke snížení objemu produkce potravin a tím k jejich zdražení!
Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem
Rozhovor s předsedou Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR Bohumírem Dufkem
09.00 – 09.30
Registrace účastníků konference
09.30 – 09.45
Zahájení konference a přivítání účastníků,
Bohumír DUFEK, předseda ASO, člen Evropského hospodářského a sociálního výboru
09.45 – 10.00
Vystoupení Mgr. Dany ROUČKOVÉ,
vrchní ředitelky sekce pro legislativu MPSV
10.00 – 10.15
Vystoupení Jana WIESNERA,
prezidenta Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR
10.15 – 10.35
„Současná ekonomická situace České republiky a výhledy do budoucna“,
doc. Ing. Karel HAVLÍČEK, Ph.D., MBA, místopředseda Poslanecké sněmovny České republiky
10.35 – 10.55
Prezentace odborné studie „Změny pracovních podmínek a kvality pracovního života v ČR a jejich vliv na zdraví a bezpečnost zaměstnanců“,
Ing. Jana VÁŇOVÁ, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v.v.i.
10.55 – 11.15 PŘESTÁVKA NA KÁVU
11.15 – 11.35
Prezentace odborné studie „Budoucnost kolektivního vyjednávání v ČR“,
Mgr. Marcel NAVRÁTIL, TREXIMA, spol. s.r.o.
11.35 – 11.55
Prezentace odborné studie „Vliv postupující automatizace a digitalizace na pracovní kompetence zaměstnanců,
Ing. Věra CZESANÁ, CSc.,Národní vzdělávací fond, o.p.s.
11.55 – 12.15
Prezentace odborné studie „Možnosti zapojení zaměstnanců do kolektivního vyjednávání“,
JUDr. Jan HORECKÝ, Ph.D.
12.15 – 12.35
Prezentace odborné studie „Důstojná práce“,
Ing. Ludmila Husaříková, TREXIMA, spol. s.r.o.
12.35 – 13.10 Vystoupení zahraničních hostů
13.10 – 13.40 DISKUSE
13.40 – 14.00 Závěr konference
Konference bude živě přenášena prostřednictvím ČTK, portálu ASO www.odbory.info a facebookové stránky ASO.